5 начина за справяне с паник атака

5 начина за справяне с паник атака

Безпокойството и стресът често могат да доведат до паник атаки.
Паник атаката може да се преживява по различен начин при различните хора и нивото на тревожност, което човек изпитва, може да варира, но със сигурност има начини да управлявате тревожността, дори ако се чувства извън контрол.

Пет начина да си помогнете сами, когато лекувате паническо разтройство с терапевт:

• Когато паническата атака дойде, напомнете си, че не сте в реална опасност, дори и да се чувствате така. Кажете си, че изпитвате паника и безпокойство, но това ще отмине. Временно е.

• Вдишайте през носа, след което издишайте бавно през устата. Усетете как коремът ви се повдига и спуска с всяко вдишване. След няколко минути може да започнете да се чувствате по-добре.

• Забележете пет неща, които виждате, четири неща, които докосвате, три неща, които чувате, две неща, които помирисвате, и едно нещо, което вкусвате. Тези прости стъпки помагат да свържете с тялото си и да излезете от мислите.

• Напрегнете някой мускул и отпуснете, после друг и така един по един стягайте и разпускайте мускулите си. Повтаряйте това, докато цялото ви тяло се отпусне.

• Движете се. Отдавна е известно, че упражненията намаляват стреса, една от основните причини за пристъпи на паника. Дори и да имате само няколко минути, движението ви помага в тялото и ума.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: