Рейки

“ Точно днес бъди благодарен.” Микао Усуи 

Рейки може да звучи new age, но истината е, че Рейки е древно енергийно лечение. Този вид енергийна терапия идва от Япония и е позната отдавна. В нея се ползва универсалната енергия Ки (Чи). 

Практикува се по целият свят, както в болнични заведения, така и в частни практики.

Рейки не замества медицинското лечение и се съчетава прекрасно с всички други видове лечение и терапии.

Като терапевт аз мога да съчетая Рейки сеанса ви с хипнотерапия, музикотерапия, лечение с тибетски купи и/или ароматерапия. 

Какво може да очаквате от Рейки сеанс?
Пълен Рейки сеанс е с продължителност около 60 минути и се провежда в кабинет.
По време на сеанса поставям ръце на определени точки от тялото ви или ги държа на разстояние. Може да усещате затопляне или охлаждане, както на мястото, където са ръцете ми, така и в други части на тялото, а понякога - в цялото тяло. Някои хора споделят, че усещат “иглички” и "придърпвания" по време на сеанса. Други виждат цветове и светлина, както и образи. Някои хора позволяват тялото им да релаксира напълно и просто заспиват, получавайки по този начин максимален ефект от сеанса.

Рейки сеанс ще ви бъде полезен при:

Онкологично заболяване.
Сърдечно заболяване.
Безпокойство и тревожност.
Стресова житейска ситуация. 
Депресия.
Хронична болка.
Трудности при забременяване.
Невродегенеративни разстройства.
Умора.

Често задавани въпроси

Какво е рейки лечител?

Лечител, практикуващ рейки трябва да премине през няколко нива на обучение, в които освен, че бива запознат с теорията и практиката на рейки, е иницииран от Рейки Мастер и Учител.

Колко време продължава сеанса?

Един пълен рейки сеанс продължава около 60 мин. Клиентът лежи на масажна маса, докато лечителят поставя (или държи на разстояние) своите длани на определени места по тялото. Сеансът може да се извърши и на седящ или полулегнал човек, в ситуации когато легнала поза не е удобна за клиента.

Един сеанс ще ми бъде ли достатъчно?

Един сеанс е прекрасно начало. Ще може да оцените как се чувствате по време и след сеанса, колко приятно ви е било, как сте се успокоили и да оцените появилата се яснота след преживяването. Много хора след първия сеанс веднага резервират следващ час.

Какво да очаквам по време на сеанса?

Повечето хора релаксират и се успокояват, а някои дори заспиват по време на сеанса. Може да има телесни усещания като загряване или охлаждане, усещане за завъртене на тялото или потъване. Някои хора виждат цветове. Случва се да излязат потиснати емоции и спомени, след което човек усеща вътрешно освобождаване и по-голяма лекота.

Каква е подготовката? Има ли нужда да правя аз нещо?

Не е нужна подготовка.  Препоръчително е да пиете повече вода преди и след сеанса.

Ще се събличам ли?

Не. Сеансът се провежда на облечен клиент и не е нужно да сваляте дрехите си, както е при масаж.

Рейки обучения и инициация 

Рейки обучението в традиционно Усуи Риохо Рейки е разделено на три нива.

В първо ниво ще се научите да работите със себе си и близките, може също да давате Рейки на растения и животни.

Във второ ниво ще получите символи тайнства и ще бъдете обучени как да ги ползвате за засилване на енергията, как да работите от разстояние, как да работите с подсъзнанието.

Трето ниво е Мастър ниво и ви дава пълна информация, още един символ за работа и протоколи за провеждане на инициации. 

ползи от рейки лечението

Дълбока релаксация

По време на Рейки сеанс най-често тялото и умът се отпускат, сякаш по собствена воля. Случва се някои клиенти да заспят.

Релаксацията е доказано необходима за доброто ни здраве.

Подпомага възстановяване след медицински интервенции

Редица проучвания разглеждат ролята на рейки за облекчаване на болката след операция на коляното, възстановяване на обхвата на движение в наранени рамене, възстановяване след цезарово сечение, управление на хипертония и подобряване на качеството на живот на пациенти с ревматоиден артрит или пациенти, подложени на различни лечения за рак.

Подобрява сънят и настроението

Рейки сеанс може да повлияе положително ритъмът на сън и будност, както и да стабилизира емоционалното състояние на човек. 

Рейки също повлиява положително състояния на тревожност и депресия. 

Допълнителни изследвания показват, че Рейки помага при депресия и безсъние.

Подобрява състоянието при хронични заболявания

Нежната природа на Рейки терапията може да има успокояващ ефект върху хората, които са претоварени с инвазивна медицинска терапия, и съпровождащите медицинското лечение естествени емоционални състояния на страх и тревога.

Готови ли сте за промяна?
error: