CI Метод

“ Травмата е това, което се случва вътре в теб като отговор на това, което ти се случва отвън.“ Д-р Габор Мате

Д-р Габор Мате разработва соматично-базиран психотерапевтичен подход Compassionate Inquiry®, който разкрива какво се крие зад маската, който представяме на света. Чрез използването на неговия метод на състрадателно запитване, клиентът може да разпознае несъзнателната динамика, която управлява живота му, и как да се освободи от нея.

 

Аз съм част международната програма за професионалисти, в която се обучавам на работа с метода. Благодаря на Др. Габор Мате и Сат Дарам Каур, както и на прекрасният екип от фасилитатори за високия професионализъм и пълна отдаденост, с която работят. Истинско вдъхновение за мен и за колегите по света!

 

Искате ли да се свържете със истината за себе си в настоящия момент? Чудите се защо ситуациите ви се повтарят? Уж с различни хора влизате във взаимоотношения, а всеки път се развиват идентично връзките ви. Искате да изследвате какви вярванията сте създали за себе си и за света? Искате да разберете за подсъзнателните процеси, резултат от травми в детска възраст, които ви движат през живота? Искате да осъзнаете какво стои зад тригърите, които вадят спонтанни реакции точно при вас? Искате да се чувствате в безопасност вътре в себе си? Ако отговаряте утвърдително, много вероятно е да сте на правилното място.

Какво може да очаквате от CI сесия с мен:

  • Да опознаете и приемете себе си по-добре
    да бъдете по-наясно с чувствата, усещанията, състоянията си.
  • Да се свързвате с другите хора автентично
    ще изследваме минало, настояще, бъдеще.
  • Да изразявате значимото за вас към момента
    ще преживеете своята автентичност в безопасна среда.
  • Да се научите да се доверявате отново на инстинктите и интуицията си.

запишете час за безплатна консултация.

консултацията се провежда онлайн и е с продължителност до 20 минути. 

Целта на Compassionate Inquiry е да проникне до основните истории, които хората сами си разказват – да ги накара да видят (чуят) каква история си разказват несъзнателно; какви са тези вярвания, откъде са дошли; и да ги насочи към възможността да се откажат от тези истории или да се откажат от влиянието, което тези истории имат върху тях…

габор мате

ползи от ci метода

Подобрявате отношенията си с хората

Терапията може да ви помогне да научите как да имате здрави, продуктивни, положителни комуникационни умения. Възможността за ефективна комуникация по здравословен начин означава, че можете успешно да навигирате почти във всички области на живота си. Независимо дали сте склонни да избягвате конфронтация, да се ядосвате твърде бързо или да изпитвате безпокойство, когато водите директен разговор, терапията може да ви помогне да придобиете необходимите умения, за да се чувствате уверени по всяко време, когато общувате с другите.

По-лесно и ефективно разрешавате конфликти

Можете да се научите как да поставяте здравословни граници на взаимоотношенията, да бъдете директни с вашите нужди и уверено да поискате неща, които се надявате да извлечете от взаимоотношения и ситуации. Разрешаването на конфликти е важно умение, което всеки човек е добре да научи, и колкото по-успешно се справяте с това, толкова по-добре ще можете да се справяте и с много други аспекти от живота си.

Лекувате психиката, душата, тялото си

Терапията може да бъде ефективна при лечение на редица психични състояния, включително тревожност и депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) и др. Поставянето на психичното ви здраве на първо място и получаването на помощта, от която се нуждаете, е знак за сила и нещо, с което може да се гордеете.

Живеете по-осъзнато

Терапията е чудесен начин хората да разберат по-добре себе си, включително своето емоционално и психическо здраве, житейски опит и цялостно поведение. Може да откриете как вашите собствени мисли, емоции и модели ви пречат да продължите напред в живота и да водите по-здравословен и по-щастлив начин на живот, изпълнен с радост и вдъхновение.

Създавате по-силни и здрави връзки

Терапията може да помогне за подобряване на взаимоотношенията, като предостави на хората инструменти за по-ефективна комуникация, поставяне на здравословни граници и справяне с конфликти. Чрез терапията можете да придобиете представа за вашите собствени модели на поведение и комуникация, което може да доведе до по-пълноценни и удовлетворяващи взаимоотношения с приятели, семейство и романтични партньори.

Освобождавате се от негативните емоции и мисловни модели

Каквото мислим, това и проявяваме. Ако сте погълнати от негативни емоции и негативни мисли, които пречат на живота ви, терапията може да помогне. Всичко – от изправяне срещу конфликт, до справяне със страховете ви, до прекъсване на дисфункцията във вашите взаимоотношения, може да бъде адресирано чрез терапевтична сесия. Променя негативните мисли и негативните мисловни модели.

В травмата има мъдрост, казва Д-р Габор Мате, и можем да я използваме за растеж.

Можем да приемем това, което се е случило и да продължим напред. Да се освободим от своята реактивност и ограничаващи вярвания. Да обикнем уязвимостта си и да се погрижим за вътрешното си дете.

Готови ли сте за промяна?
error: