Хипнотерапия

“Промяната е неизбежна и гласът ми идва с теб.“ Милтън Ериксън

Хипнотерапията е форма на психотерапия, която използва релаксация и концентрация на вниманието за постигане на променено състояние на съзнанието на човек. Накратко казано, аз ви въвеждам и поддържам в състояние на транс, за да осигурим директна връзка с подсъзнанието ви. 

Докато вървите по пътеките в своето подсъзнание, през цялото време ще имате моята професионална подкрепа и състрадателна навигация, за да излезете в ежедневието си по-свободни, по-уверени и вдъхновени да преживявате все по-често радост. 

Хипнозата е метод на работа, който е широко изследван от науката и въпреки митовете, които филмовата индустрия създава в обществото ни, е често използван от психолози и терапевти по целия свят.

Изследванията показват, че с хипноза се повлиява на широк спектър от множество психологически, физически и поведенчески проблеми и състояния.

Хипнотерапията може да върви в две посоки, а често пъти ги съчетава и преплита по най-подходящ начин. От една страна е сугестивната част от терапията, с която се поднасят специално конструирани в лингвистичен план предложения както на съзнанието, така и на подсъзнанието. Целта им е промени в поведението и във вътрешните състояния. Друга част е хипноанализата, която цели разкриването на потиснати и забравени преживявания, на ментални ограничения, или се разкриват неинтерпретирани действителности от травматичния опит на човек. Внимателното боравене със състрадание и уважение, без пресиране, както и доброто съчетаване на тези два подхода на хипнотерапията, води до оздравяване и оцелостяване на личността, до приемане на архетипа на сянката (както го е нарекъл Юнг), до свързване с ресурсите, до овластяване, до реализиране на заложените потенциали (самоактуализация според Карл Роджърс).

Какво може да очаквате от хипнотерапевтична сесия с мен:

  • По време на хипноза, ще се чувствате отпуснати и концентрирани едновременно.

  • С напредване на сеанса може да имате вътрешни преживявания, които да послужат за целите на терапията.

  • Не е нужно да споделяте на глас, освен ако не желаете да го правите. 

  • След завършване на сеанса може да си спомняте частично какво сте чули, а може и нищо да не помните. Независимо, промяната за вас е неизбежна. 

  • Може да очаквате коректност, атмосфера на доверие и пълна конфиденциалност от моя страна за всички сеанси, които провеждаме. 

Най-вероятно сте на правилното място, ако търсите помощ за:

Преодоляване на тревожност и паник атаки.

Освобождаване от обсесивни мисли.

Освобождаване от стрес и напрежение.

Преодоляване на травматичен опит.

Облекчаване на процеса на скръб.

Повишаване на самооценката и самочувствието.

Говорене пред публика.

Създаване на емоционална стабилност и баланс.

Подобряване на взаимоотношенията. 

Себепознание и личностно развитие.

Облекчава физическите страдания и болки.

Преодоляване на страховете и фобиите.

Преодоляване на притесненията. 

Преодоляване на посттравматично стресово разстройство. 

Имате нужда от релаксация за тялото и ума.

По-добро осъзнаване на емоциите и управление на състоянията. 

По-добра връзка с тялото и инстинктите. 

Преодоляване на зависимости. 

Преодоляване на безсъние.

Преодоляване на хранително разстройство. 

Цялостно огъвкавяване и разширяване на личността.

ползи от хипнотерапията

Свобода от зависимости

Изследванията показват, че хипнотерапията е един от най-успешните начини да спрете да пушите например. Също така може да ви помогне в процеса на отслабване, като редуцира апетита и подсили на подсъзнателно ниво  метаболизмът и изчистване на тялото от излишни наслоявания. Ще можете по-лесно да промените хранителните си навици и предпочитания. Например може да откажете алкохола, кафето, сладкото, или нещо друго, за което волята не ви достига, но имате силна мотивация да случите за себе си. 

Редуцира стрес и тревожност 

Намаляването на стреса с хипноза е един от най-лесните начини за постигане на дълбока релаксация. Това е много ефективен начин да подобрите здравето и благосъстоянието си, като ви кара да се чувствате по-спокойни, по-позитивни и освежени. 

 

 

 

 

Постигате желания успех

Освобождавате подсъзнанието си по начин, който ви позволява да постигнете успех в живота си; успех във финанси, любовен живот, творчество, мотивация; да подобрите увереността и самочувствието си или да видите и изживеете възможно най-доброто си бъдеще.

Най-доброто предстои. 

 

Преодолявате страховете и фобиите си

Страховете и фобиите ограничат живота ни. Основната функция на нашето подсъзнание е да ни предпазва от емоционална болка и физическо увреждане, което понякога води до блокажи. Невинаги е нужно да се върнете обратно, за да откриете събитието, причината или преживяването, което е причинило този проблем. Може просто да се освободите от преживяното през хипноза. 

тревожност, паник атаки, депресия 

Тревожността и депресията могат да бъдат причинени или изострени от груб вътрешен диалог. Често пъти ние не бихме говорили на друг човек така, както говорим на самите себе си. Хипнотерапията е мощен начин за преформулиране на негативните мисловни модели и ще ви придвижи към положителни, овластяващи и утвърждаващи живота мисли и поведения. 

Помощ при проблеми със фертилитета 

Хипнотерапията може да бъде ефективна за насърчаване на релаксация, облекчаване на стреса и преодоляване на умствени блокове за тези, които се опитват да забременеят. Стресът, безпокойството и толкова много други фактори могат да повлияят на тялото и да направят по-трудно забременяването. Хипнотерапията работи за облекчаване на това безпокойство. 

Готови ли сте за промяна?
error: